سئو

سئو

سئو

سئو

اقامت در هتل

اقامت در هتل

هتل سنتی تنها ی هتل و مکانی برای اقامت مسافران نیست بلکه نمادی از پیشینه تاریخی و فرهنگی آن منطقه محسوب می شود . هتل های سنتی با معماری خاص خود ، نقش و نگار ها ، حوض های پر آب ، تشک های گرم  و صمیمی ، پنجره های رنگارنگ ، تزیینات سنتی و ... همه و همه ما را به سفر در زمان می برند . جایی که خبری از تکنولوژی و دنیای مدرن امروز نبود ، زندگی ها ساده و خانه ها بی آلایش بودند.

برای دوری از دنیای شلوغ این روزها و فرار از دغدغه های فکری طی کردن چندی در یک هتل سنتی میتواند تسکین دهنده روح ادمی باشد. سراسر کشور عزیزمان به دلیل غنای فرهنگی و پیشینه تاریخی مستعد احداث یا راه اندازی چنین هتل هایی است. که البته امروزه با پسترش فرهنگ ایران گردی پیشرفت های بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

یکی از استان های پیشرو در این حوزه استان اصفهان است . اصفهان باوجود جاذبه های طبیعی گردشگری ولی بیشتر به خاطر جاذبه های فرهنگی و هنری مورد توجه گردشگران خارجی و داخلی قرار گرفته است . از این رو هتل های سنتی در اصفهان با استقبال خوبی روبرو شده است کخه همین امر باعث جا افتادن فرهنگ بومگردی و توسعه هتل های سنتی و اقامتگاه های بومگردی در این منطقه شده است.

باوجود ازدیاد هتل های سنتی پیدا کردن یک هتل سنتی خوب در اصفهان هم کاری سخت و هم آسان است. آسان به این دلیل که به علت زیاد بودن هتل های سنتی شما به راحتی به یک چنین هتلی میتوانید دسترسی داشته باشید و سخت از این جهت که شاید میان این همه هتل کمی گیج شوید.

بنا براین بهتر است نکاتی را قبل از انتخاب مکان اقامت در نظر داشته باشید:

هتل سنتی مکانی ست که هم دارای ویژگی های یک هتل و هم دارای جنبه های سنتی و محلی آن منطقه باشد. پس در نظر داشته باشید که تمام امکانات رفاهی هتل در حد قابل قبول باشد . چرا که به دلیل معماری خاص این بناها امکان اجرا یا تغییر کاربری بعضی از موارد مثل حمام و سرویس بهداشتی ممکن است وجود نداشته باشد . حمام های کوچک و بدون وان ، اشپزخانه به سبک قدیمی و ...

یک هتل سنتی خوب باید از تمام لحاظ سنتی باشد ، مثلا فرم لباس کارکنان برگرفته از لباس محلی آن منطقه باشد یا غذاهایی که سرو میشود به سبک سنتی و محلی و با استفاده از محصولات بومی آن منطقه طبخ شود. حتی ظروف و سبک سرو غذا بهتر است به روش سنتی و قدیمی باشد تا مسافران با فرهنگ و آداب و رسوم ان منطقه بیشتر اشنا شوند.

اصفهان در طول دوره های مختلف پایتخت حکومت ها و سلسله های زیادی بوده است  و جای جای شهرها وروستاها مکان های جذابی برای گردش و بازدید وجود دارد که کمتر کسی از آنها باخبر است و نیاز به راهنمایی مردم محلی آن منطقه دارد. چه خوب است هتل سنتی را انتخاب کنید که گشت های نیم روز ه به این گونه مناطق را در برنامه های روزانه خود داشته باشند.

هتل های سنتی ایران

 هتل های سنتی ایران

ایران یکی از کشورهایی است که به دلیل تاریخ کهن و فرهنگ غنی دارای جاذبه های تاریخی فرهنگی منحصر به فردی است . به همین دلیل مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی علاقه مند به این حوزه قرار گرفته است . چند سالی است که برای هرچه بیشتر رونق بخشیدن به این صنعت و جذب گردشگران بیشتر هتل های سنتی احداث و راه اندازی شده اند.

این هتل ها معمولا خانه های بزرگ قدیمی یا کاروانسراهای بلااستفاده ولی با قدمت دیرینه بوده اند که اکنون با کمی دخل و تصرف و بازسازی و مرمت تبدیل به هتل هایی زیبا و چشم نواز برای اقامت گردشگران شده اند. هتل هایی که با معماری خاص و ویژه ، چیدمان و دکوراسیون داخلی به سبک محلی ، موسیقی اصیل ایرانی و غذاهای سنتی هر گردشگری را به سوی خود جذب می کنند .

با اقامت در هتل های سنتی گویی نه در مکان که در زمان سفر کرده اید . هتل هایی با معماری و سبک و سیاق دوران صفویه یا به سبک خانه های زمان قاجار . تصور کنید در مکانی قدم می گذارید که سالها پیش سلاطین و بزرگان در انجا اقامت داشته و رویدادهای بزرگی را رقم زده اند.

هتل های سنتی معروف ایران بیشتر در سه شهر اصفهان ، کاشان و یزد وجود دارد . این شهرها با داشتن خانه ها ، عمارات و کاروانسراهای تاریخی توانسته اند ، با تغییر کاربری این مکان ها علاوه بر حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و تاریخی شهر خود باعث جذب گردشگر و توسعه اقتصادی از این راه شوند.

در این میان شهر تاریخی اصفهان که مرکز گردشگری  فرهنگی و هنری ایران محسوب می شود سال هاست میزبان گردشگران علاقه مند به تاریخ و فرهنگ کهن ایرانی از سراسر جهان و ایران است . گردشگران با اقامت در هتل های سنتی اصفهان گویی که در موزه ای زنده قدم گذاشته اند . از معماری بنا گرفته تا نوع پوشش کارکنان و غذا و خوراکی های سنتی هتل همه یاداور سنت و فرهنگ منطقه می باشند .

هرکدام از هتل های سنتی اصفهان دارای ویژگی های خاص و منحصربفرد می باشند ( هتل های بجا مانده از عصر صفوی یا دوران سلطنت قاجار ، هتل های سبک بومی در روستاهای دور افتاده و یا مناطق کویری اصفهان ) به همین دلیل انتخاب بهترین هتل سنتی در اصفهان کاری بس دشوار است . اما با کمی جست و جو و تحقیق در فضای مجازی یا پرس و جو از ساکنین خود اصفهان می توانید هتلی سنتی که با معیار و ملاک های شما هم خوانی داشته باشد را به راحتی بیابید .

اصفهان یک مقصد ایده آل برای هر گردشگری ست . حفظ بافت مدرن در کنار بافت سنتی شهر ، مساجد و بناهای قدیمی ، بلوار ها و خیابان هایی مملو از درختان چندین ساله ، گنبد های فیروزه ای که همچون نگین می درخشند ، بازارهای تاریخی و پل های اعجاب انگیز همه و همه چشم هر ببیننده و بازدید کننده ای را به خود خیره می کند . 

کافه های سنتی و دنج

کافه های سنتی و دنج

کافه جایی عمومی برای نشستن ، دورهمی وصرف قهوه چایی ومخلفات می گویند .  کافه ، کافه سنتی ، کافی شاپ ، قهوه خانه و ... همه همین کاربرد را دارند ولی ممکن است به احاظ ظاهری کمی متفاوت باشند . دراین مکان ها ممکن است صبحانه ، عصرانه ، وعده های غذایی سبک و البته نوشیدنی های گرم و سرد غیر الکی سرو می شوند .

چایخانه یا قهوه خانه در گذشته نه چندان دور در ابتدا مکانی برای نوشیدن چای و قهوه بود بعدها با تغییر سبک زندگی کم کم به مکانی برای تبادل افکار و عقاید ، بحث و گفت و گو پیرامون مسائل مختلف سیاسی ، اجتماعی و حتی هنری تبدیل شد . یکی از سرگرمی ها و ویژگی های قهوه خانه ها یا به اصطلاح کافه های قدیمی رسم شاهنامه خوانی بود که امروزه تقریبا به فراموشی سپرده شده است.

این روزها کافه گردی اصطلاحا به نوعی تفریح برای جوانان بدل شده است . با گشتی در شهر کافه های زیادی را با سبک های مختلف می بینید که مملو از مشتری هستند . این بدین معنی ست که فرهنگ کافه گردی بیشتر از پیش در میان مردم جای گرفته است .

البته کافه ها به چن دسته تقسیم میشوند :

کافه به مکانی برا نوشیدن قهوه یا متعلقات آن و گاها عرضه غذاها سبک و میان وعده .

کافی شاپ : در ایران همان کافه ولی بیشتر به سبک غربی و به اصطلاح فرنگی در امده آن است. اما در اصل کافی شاپ ها علاوه سرو قهوه نوشیدنی های الکی سبک هم عرضه میشود. اما در ایران به علت رعایت قوانین و مقررات تنها  سرو قهوه و غذای های فست فود اکتفا کرده اند.

کافه سنتی :معمولا بیشتر کاربری یک رستوران را دارد و پسوند سنتی معمولا به علت سرو انواع قلیان می باشد که البته چندی پیش عرضه قلیان ممنوع شده بود. البته در این گونه کافه ها فضای داخلی به سبک سنتی چیدمان شده و برای سرو غذا ، چای و قلیان از ظروف سنتی استفاده می کنند.

قهوه خانه و چایخانه : در ایران قدمتی دیرینه دارد شاید اولین قهوه خانه ها درمان صفویان شکل گرفتند . قهوه خانه مکانی بود برای جمع شدن ، شعرخوانی ، پرده خوانی ، پرداختن به بازی هایی مثل شطرنج ، تخته نرد و ...

اولین قهوه خانه ها در اصفهان در زمان شاه عبای صفوی شکل گرفت که بیشتر در ضلع شمالی میدان نقش جهان ، در بازار قیصریه قرار داشتند . به همین دلیل کافه و کافه گردی از عادت و رسوم دیرینه مردم اصفهان محسوب می شود.

در اصفهان کافه های زیادی برای هر قشری از مردم با هر سبک و سلیقه می توان یافت . کافه هایی که نظیرشان را در کل ایران نمیتوان یافت. شاید به جرات بتوان گفت کافه در اصفهان خود یکی از جاذبه های گردشگری این شهر محسوب می شود. کافه هایی به نوعی نماد معماری و فرهنگ دیرینه اصفهان هستند . یا بعضی دیگر که با سبکب مدرن و امروزی پذیرای علاقه مندان می باشند.

غذای های گرم خانگی

غذای های گرم خانگی 

امروزه دیگر مانند گذشته نیست که افراد خانواده بتوانند صرف تمام وعده های غذایی را در خانه و دور یک سفره حضور داشته باشند . چند شغله بودن یا اضافه کاری پدر خانواده ، شاغل بودن مادر ، کلاس های درسی ، دانشگاه و ... فرزندان همه و همه باعث شده تا وعده های غذایی زیادی خارج از منزل صرف شود . تصور کنید اگر تمام این وعده های غذایی با  فست فودهای کاملا مضر مثل سیب زمینی سرخ شده ، انواع برگر ها و ژامبون ها و ... جایگزین شود در دراز مدت صدمات جبران ناپذیری به سلامت بدن شما وارد می کند . چاقی و اضافه وزن ، انواع بیماری های قلبی و ... همه و همه عوارض استفاده از غذاهایی ست که به روش سریع و با مواد اولیه غیر استاندارد و با ماندگاری بالا تهیه می شوند .

از طرفی دیگر گاهی اوقات چاره ای جز این نیست که وعده های غذایی را بیرون از خانه صرف کنیم ولی راه حلی که پیش رو داریم استفاده از غذای خانگی است . غذاهای خانگی همان طعم غذایی را می دهند که خانم خانه با دقت و حوصله می پزد. همچنین غذاهای خانگی به علت تهیه در مقیاس کمتر به نسبت رستوران ها از مواد اولیه تازه استفاده می کنند . نکته دیگر استفاده از ادویه و چاشنی های خانگی است که از دیگر مزایای آنها محسوب می شود. از طرفی تهیه غذای خانگی با ابزار و ادوات موجود در اشپز خانه های معمولی انجام می شود که نیازمند دقت و زمان بیشتری برای پخت هستند به همین دلیل غذای سالم تر و خوشمزه تری به دست مشتری می رسد.

همه می دانیم کیفیت و طعم غذای خانگی با غذای طبخ شده در رستوران یا غذا های نیمه آماده قابل مقایسه نیست . همچنین مراکز تهیه و توزیع غذای خانگی با استفاده از متریال تازه و طرز تهیه سالم غذایی باکیفیت و مقوی در اختیار ما قرار می دهد.

 یکی دیگر از نکاتی که این روزها غذای خانگی را محبوب کرده منوی متنوع آنهاست . معمولا منوی رستوران ها شامل چند نوع کباب و پلو وخورشت های معروف است که دراکثر رستوران ها یافت می شود . اما منوی غذای خانگی همانطور که از اسم ان پیداست لیستی از غذاهایی ست که در خانه طبخ می شود . غذاهایی مثل انواع کتلت و کوکو ها ، کوفته ها و دم پخت ها و ... ! این ویژگی باعث شده تا قیمت تمام شده هم برای آشپز و هم برای مشتری به صرفه تر باشد . همچنین غذاهای سنتی و ساده هر شهر که بصورت خانگی تهیه می شوند بشترین طرفدار را دارند . مثلا غذای خانگی در اصفهان می تواند لیستی از غذاهای سنتی این شهر مثل بریانی ، کباب مشتی ( که یک نوع شامی است ) ، قیمه ریزه ( کله گنجشکی ) ، حلیم ماش و قمری و ... تشکیل شده است .

یکی از نکات جالب در مورد غذاهای محلی اصفهان وجود گوشت در مواد اولیه اکثر این غذاهاست بطوریکه حتی در خورش ماست که نوعی دسر محسوب می شود برای تهیه آن از گوشت استفاده می کنند.

غذای های گرم خانگی

غذای های گرم خانگی 

امروزه دیگر مانند گذشته نیست که افراد خانواده بتوانند صرف تمام وعده های غذایی را در خانه و دور یک سفره حضور داشته باشند . چند شغله بودن یا اضافه کاری پدر خانواده ، شاغل بودن مادر ، کلاس های درسی ، دانشگاه و ... فرزندان همه و همه باعث شده تا وعده های غذایی زیادی خارج از منزل صرف شود . تصور کنید اگر تمام این وعده های غذایی با  فست فودهای کاملا مضر مثل سیب زمینی سرخ شده ، انواع برگر ها و ژامبون ها و ... جایگزین شود در دراز مدت صدمات جبران ناپذیری به سلامت بدن شما وارد می کند . چاقی و اضافه وزن ، انواع بیماری های قلبی و ... همه و همه عوارض استفاده از غذاهایی ست که به روش سریع و با مواد اولیه غیر استاندارد و با ماندگاری بالا تهیه می شوند .

از طرفی دیگر گاهی اوقات چاره ای جز این نیست که وعده های غذایی را بیرون از خانه صرف کنیم ولی راه حلی که پیش رو داریم استفاده از غذای خانگی است . غذاهای خانگی همان طعم غذایی را می دهند که خانم خانه با دقت و حوصله می پزد. همچنین غذاهای خانگی به علت تهیه در مقیاس کمتر به نسبت رستوران ها از مواد اولیه تازه استفاده می کنند . نکته دیگر استفاده از ادویه و چاشنی های خانگی است که از دیگر مزایای آنها محسوب می شود. از طرفی تهیه غذای خانگی با ابزار و ادوات موجود در اشپز خانه های معمولی انجام می شود که نیازمند دقت و زمان بیشتری برای پخت هستند به همین دلیل غذای سالم تر و خوشمزه تری به دست مشتری می رسد.

همه می دانیم کیفیت و طعم غذای خانگی با غذای طبخ شده در رستوران یا غذا های نیمه آماده قابل مقایسه نیست . همچنین مراکز تهیه و توزیع غذای خانگی با استفاده از متریال تازه و طرز تهیه سالم غذایی باکیفیت و مقوی در اختیار ما قرار می دهد.

 یکی دیگر از نکاتی که این روزها غذای خانگی را محبوب کرده منوی متنوع آنهاست . معمولا منوی رستوران ها شامل چند نوع کباب و پلو وخورشت های معروف است که دراکثر رستوران ها یافت می شود . اما منوی غذای خانگی همانطور که از اسم ان پیداست لیستی از غذاهایی ست که در خانه طبخ می شود . غذاهایی مثل انواع کتلت و کوکو ها ، کوفته ها و دم پخت ها و ... ! این ویژگی باعث شده تا قیمت تمام شده هم برای آشپز و هم برای مشتری به صرفه تر باشد . همچنین غذاهای سنتی و ساده هر شهر که بصورت خانگی تهیه می شوند بشترین طرفدار را دارند . مثلا غذای خانگی در اصفهان می تواند لیستی از غذاهای سنتی این شهر مثل بریانی ، کباب مشتی ( که یک نوع شامی است ) ، قیمه ریزه ( کله گنجشکی ) ، حلیم ماش و قمری و ... تشکیل شده است .

یکی از نکات جالب در مورد غذاهای محلی اصفهان وجود گوشت در مواد اولیه اکثر این غذاهاست بطوریکه حتی در خورش ماست که نوعی دسر محسوب می شود برای تهیه آن از گوشت استفاده می کنند.